Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2015 22:32 - Зарибяващата игра с "Игра на тронове"
Автор: stoyanov01 Категория: Забавление   
Прочетен: 825 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 24.06.2015 15:37


  
  И аз като мнозина други приятели, познати и непознати, останах леко озадачен от финала на Game of thrones. Следващите редове съдържат СПОЙЛЕРИ! Който не е гледал сезон 5, по-добре да не прочита следващите редове.

 Като цяло, според мен сезонът беше доста добър. Разбира се, разликите с книгите продължават, като според Дейвид Беньоф и Д.Б Вайс (Режисьори),заявяват,че въпреки разликите, все някъде сериалът и книгите ще се срещнат. (Кой знае кога..)
 В самият пети сезон видяхме очаквани и неочаквани неща, но все пак, бих искал да се концентрирам в последния епизод на сезон 5, и евентуалните неща, които биха могли да се случат в сезон 6.

На първо място, видяхме тоталния крах на Станис. Освен, че невъзмутимо изгори дъщеря си, половината армия го напусна, жена му се обеси.. а накрая и загуби катастрофално от дома Болтън..какво по-лошо би могло да се случи на човек? Тук искам да подчертая, че имаше един интересен момент, в който Станис, след като разбра,че половината му армия е избягала и победата му вече е под въпрос, дори бих казал, трудно постижима, Милисандра затвори очи, имаше момент в който се замисля. Може би тогава е осъзнала,че правилно е видяла как домът Болтън е победен, но не от Станис..може да е от Кутрето, от белите бродници.. може само да гадаем.  След всички тегоби, накрая Станис се оказа заедно с лейди Бриен, която заплашително замахна с меча си, и може да предполагаме,че Станис в сезон 6 няма да е между живите. Не е лесно да се предположи обратното, при положение, Станис остана напълно сам, а Бриен няма никакви позитиви, от това, да спаси неговият живот..ще поживеем и ще видим. 

Изключително интересно се развиват нещата и при Аря Старк. Ето,че имаше полза от безбройното изброяване на имената.. Тя успя да отмъсти на Мерил Трант, първият от списъка, но висока цена. В последната сцена с нея, тя беше наказана,чрез загуба на зрението си. Интересно дали ще си го върне обратно. Според мен, тя ще вижда само когато използа друго лице, но предстои да разберем.
В същото време, Санса,избяга с Теон(Смрад). Предполагам няма да умрат нелепо след падането, а ще успеят да стигнат до гората, където ще се срещнат с лейди Бриен. Рамзи Болтън, веднага ще тръгне да ги търси, като може да се стигне до очаквана битка между Рамзи и Бриен.

 Денерис беше спасена от своя дракон, който я заведе в непозната територия, а тя се натъкна на племе дотраки.
Предполагам, те ще станат част от нейната армия и през шести сезон училено ще се заговори за атакуване на Кралски чертог. 

 Църсей пък беше съблечена гола и трябваше да извърви своята "Голгота". В крайна сметка, се видя,че и тя може да рухне психически и дори да заплаче. Радващото в цялата тази сцена беше появата на Планината, леко променен( в книгата е без глава, така,че се радвам,че тук е запазен този атрибут). Предполагам в сезон 6, хората на вярата ще си го получат, Церсей ще се опита да елиминира всички свои врагове, като ще се зарадва особено на една екзекуция( сещате се-"shame...shame...shame"). Ако пък Марсела е мъртва, след отровната целувка на Елирия Санд, то най-вероятно предстои война с Дорн. А не е изключено Джейми Ланистър, отново може да покаже своето лошо лице. 

 Нищо не може да се сравни обаче, с трагичната участ на Джон Сноу. Сполетя го съдбата на Гай Юлий Цезар..(може би умишлено се е търсила тази символика, все пак Джон Сноу имаше доста успехи на бойните полета, точно както и римският диктатор), а накрая в ролята на Брут се оказа не кого да е, а малкото уплашено момче Оли, което беше негов довереник. Въпреки това, според голяма част от феновете, Сноу не е мъртъв. Веднага след последния епизод, теориите за неговото съживяване започнаха да набъбват. Според една от тях, той има същите способности като малкият Бран и ще успее да пренесе душата си в друго тяло, като умишлено се спекулира,че това тяло е неговият вълк- Дух. (Интересното е, че в книгата, след като е намушкан и преди да падне на земята, произнася името на своя вълк- Дух..) Също така бих искал да цитирам друга част от книгата, свързана с Мелисандра- "
Пламъците пращяха тихо и в пращенето им тя чу изшепнато името Джон Сноу.Беше ту човек, ту вълк, ту отново човек. Но черепите също бяха тук, черепите бяха навсякъде около него.." Хмм..
 Друга теория, малко вероятна,че той ще бъде спасен по подбие на Планината.. Трудно осъществимо, при положение, че на Вала няма майстър.
Джон винаги може да получи и.. "друг вид възкресение" и да стане част от увеличаващата се армия на белите бродници.  Така шансовете им за завладяване на всичко се увеличават значително, а пък и ще могат да се изпълнят и заветните фрази- "Валар Моргулис"-всички мъже трябва да умрат, "Валар дохерис"- всички трябва да служат, тоест да служат на белия крал.. Това е доста черногледо обаче, а искам да мисля положително.. и вярвам,че този сценарии е малко вероятен.

 Друг вариант е Джон Сноу да е Таргериан, и след като го изгорят на клада, той да възскръсне, да се изправи(подобно на Денерис от сезон 1) и да накаже злосторниците.
 И разбира се.. той да бъде съживен от Мелисандра. Най-логичното нещо, на фона на това,че изостави Станис и се върна обратно на Вала. Въпреки,че до този момент тя не е съживила никой, най-вероятно има тези сили да го направи. 
 Винаги се сещам и за думите на майстър Емон-"Убий детето, Джон Сноу и нека се превърне в мъж". Дали става въпрос, за самият Джон Сноу, който трябва да мине през това "наказание" и вече да знае нещо, а не нищо, или пък става въпрос за друго момче.. предстои да разберем. И все пак,успокоителни са думите на Самуел за Джон, че въпреки тревогите, той винаги се връщал обратно.. Сега връщането му е по-трудно от всякога но..защо пък не?
Може би, в крайна сметка Джон наистина да намери своята гибел по този позорен начин, прободен от банда идиоти, което ще откаже много хора, включително и мен самият, както от книгите, така и от сериала..

Има много въпросителни, но се налага да изчакаме около 10 месеца, за да разберем как ще се развият нещата..






Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stoyanov01
Категория: Други
Прочетен: 41750
Постинги: 14
Коментари: 11
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930